Feunig

Feunig is een studentenvereniging die de kloof tussen studenten en de consultancysector wenst te verkleinen d.m.v. workshops en een professioneel netwerk.

Na jaren van academische vorming heeft elke jonge consultant, voor het verlaten van de schoolbanken, een wereldbeeld gecreëerd, met zijn unieke opvattingen en inzichten. In een samenleving die sneller verandert dan ooit tevoren, moet elke consultant, elke persoon tout court, zichzelf continu in vraag durven stellen. Zodra men merkt dat zijn opvattingen niet langer up-to-date zijn, moet men de moed hebben om af te stappen van zijn ideeën, en plaats maken voor beter aangepaste opvattingen. Men moet aanvaarden dat het tijd is om plaats te maken voor een verbeterde versie van zichzelf, net zoals de feniks voelt wanneer het tijd is om in rook op te gaan en te herrijzen uit zijn as, als een betere versie van zichzelf.

Vandaar dat wij onze vereniging vernoemd hebben naar de mythologische feniks; Feunig [f, deense eu;,n,i,chi]is de vertaling van Feniks in het Volapük, een kunsttaal, de voorloper van Esperanto. De Feniks is dan ook prominent aanwezig in ons logo; De staart en de vleugels van de Feniks vormen de letter F. De groteske vleugels, die wapperen in de wind, belichamen de dynamische instelling van onze leden. De feniks steekt zijn borst fier vooruit en kijkt omhoog, hij kijkt de toekomst vol ambitie tegemoet.

Filosofie

Awareness Creation
Networking
Skill Development

De Feunig-filosofie is gebaseerd op drie pijlers, “Awareness Creation”, “Networking” en “Skill Development”.

Omdat we merkten dat young graduates zelden een accuraat beeld hadden van de consulting-industry, er was vaak een mismatch tussen verwachtingspatroon en “ervaringspatroon” nood aan awareness creation voor een zo groot mogelijk publiek, laten voelen of consulting iets is dat de student zou liggen of niet. inzicht geven in de job van een consultant activiteiten rond Awareness begeleiden je in je carrièrekeuze door stapsgewijs antwoord te bieden op grote vragen die je hebt omtrent consulting.

Daarnaast zien we dat veel young graduates na aanwerving dikwijls een bepaalde periode skills-trainings krijgen. Deze skills betreffen vaak soft-skills, die nauwelijks aan bod komen bij de meeste opleidingen. Onze tweede pijler, “Skills Development” representeert het belichten en introduceren van skills d.m.v. (online) lectures en workshops. Tenslotte bieden we, onder de Experience Gain-pijler, studenten de mogelijkheid om bij ons praktijkervaring op te doen aan de hand van verschillende activiteiten en initiatieven (business game, mini challenge, case-solving, …)

Onze geschiedenis

  • 2018
    Nieuwe visie en slogan
  • 2015
    Opgericht

Your Journey to Consulting

Oprichting Feunig

Team

Laurens Cappoen

President

Thibauld Braet

Vice President

Linard Van Rintel

Finance Manager

Simon Cousaert

Event Manager

Cédric Van Heck

Event Manager

Cédric Janssens

Event Manager

Victor Schreuer

Event Manager

Getuigenissen

De twee jaar in het bestuur van Feunig waren veruit de meest leerrijke jaren uit mijn studententijd. Door actief betrokken te zijn bij het uitbouwen van de vereniging en het organiseren van events leerde ik mijn professionele sterktes en ontwikkelingspunten al doende kennen. Het is deze bagage, veel meer dan alle academische kennis, die me geholpen heeft mijn droomjob te vinden en te bemachtigen!
Nicolas Van Oevelen
AB InBev
Dankzij het Feunig kick-off event in 2015 kwam ik in contact met de consultancysector. Bij  de “Crack the Case” workshop bood Feunig via McKinsey feedback aan op je CV. Zo rolde ik in een applicatieprocedure en tekende 2 maanden later een contract om in oktober 2016 te starten. Intussen ben ik een jaar aan het werk en heb me de keuze voor management consulting en McKinsey nog geen seconde beklaagd. Thanks Feunig!
Tim Vroman
McKinsey & Company
Feunig hielp me om de wereld van consulting beter te leren kennen en te begrijpen. Vooral op Meet today’s consultants, waar we op één avond al onze vragen kwijt konden aan een heleboel verschillende bedrijven. Daar ontdekte ik de gevarieërde opportuniteiten binnen de consulting. Dit evenement hielp me eveneens het eerste contact te leggen met delaware, mijn eerste werkgever. Lezingen rond verschillende onderwerpen, zoals artificiële intelligentie en salesforce, zijn telkens boeiend en goed verzorgd. Ook de workshop “crack the case” onder leiding van een gerenommeerd consultingbedrijf hielp me vooruit bij het solliciteren. Feunig hielp me om de wereld van consulting beter te leren kennen en te begrijpen. Vooral op de speeddate, waar we op één avond al onze vragen kwijt konden aan een heleboel verschillende bedrijven, ontdekte ik de gevarieerde mogelijkheden binnen de consulting. Dit evenement hielp me eveneens het eerste contact te leggen met delaware, mijn eerste werkgever. Lezingen rond verschillende onderwerpen, zoals artificiële intelligentie en salesforce, zijn telkens boeiend en goed verzorgd. Ook de workshop “crack the case” onder leiding van een gerenommeerd consultingbedrijf hielp me vooruit bij het solliciteren.
Lore Aelter
delaware
Het evenement 'Meet today's Consultants' van Feunig had mijn aandacht via Facebook getrokken. Het idee om na mijn afstuderen in consultancy te gaan was gedurende mijn academische loopbaan steeds sterker gegroeid. Maar het exacte takenpakket van een consultant en de inhoudelijke verschillen tussen consultancy bedrijven waren mij toen nog onbekend. Ik registreerde me via de website van Feunig en zakte af naar de Sint-Pieters abdij. De 7 minuten tijd die we kregen met elk bedrijf bleken een ideale kennismaking. Genoeg om een idee te krijgen wat het bedrijf in grote lijnen doet en waar de accenten liggen. Daarnaast zorgden 7 minuten en de informele setting ervoor dat je vragen die je anders niet zouden durven stellen, met gemak stelt. Vragen zoals 'heb je veel vrije tijd naast je job', 'wie is jullie grootste concurrent' en 'op welk project ben je het meest trots' werden vlot door de consultants beantwoord. Ook waren 7 minuten genoeg om te weten of er een potentiële match schuilt tussen het consultancy bedrijf en de student. Naast een schat van inside informatie over consulting, gingen we ook naar huis met talrijke visitekaartjes en brochures en verzoeken om een LinkedIn connectie te maken. Netwerk uitgebreid, check, een fijne avond gehad, zeker en vast check, overtuigd dat ik als consultant aan de slag wou? Dubbelcheck.   De beste klik had ik met delaware, en wanneer ik enkele maanden na het evenement mijn sollicitatiegesprek had, verliep dit door de eerdere ontmoeting bij de speeddate, veel vlotter en was ik ook minder zenuwachtig. Daarnaast wist ik door mijn LinkedIn connecties, gemaakt na de speeddate, al heel wat over het bedrijf. Dit met succes, want ik sleepte mijn droomjob in de wacht en start als consultant bij delaware. Thanks Feunig, voor deze vliegende start!  
Dominika Cathelijn
delaware
Als je nog geen duidelijk zicht zou hebben over je professionele toekomst kan ik Feunig zeker aanraden. De events scheppen een duidelijk beeld over een carrière als consultant en de consultingwereld in zijn geheel. In mijn enthousiasme heb ik dit jaar zelfs besloten een aantal avonden mee te helpen organiseren. Ik kijk er alvast naar uit om nog meer gemotiveerde mensen en bedrijven te leren kennen.
Peter-Jan Geltmeyer
Feunig
Dankzij Feunig ben ik te weten gekomen wat consulting precies inhoudt en heb ik heel wat interessante bedrijven leren kennen. De activiteiten zijn een echte aanrader voor iedereen die geboeid is door consulting.
Justine Lootens
MSc Business Engineering: Data Analytics
De Universiteit Gent profileert zich als een ondernemende universiteit. Niet alleen in woord, maar ook in daad. Dat toont ons programma "Durf Ondernemen", het speciale statuut voor de student-ondernemer, onze steun aan "Ghentrepreneur" enz. Studenten die zelf de handen uit de mouwen steken, daar hebben we een boontje voor. Feunig heeft dankzij het enthousiasme van de oprichters een vliegende start genomen. Ik wens hen een succesvolle vlucht!
Prof. dr. A. De Paepe
Universiteit Gent